sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Vuosi ja kolme viikkoa

Villa Derrickeria täytti täyden vuoden jo kolme viikkoa sitten, mutta ensin en muistanut juhlistaa merkkipäivää ajoissa ja sitten en ehtinyt. Tänään meillä onkin sitten kaksinkertainen juhlapäivä: ensimmäinen adventti ja blogisynttäri.

Melko kattavan kuvan Villa Derrickerian ensimmäisestä vuodesta saa tutustumalla kaikkein suosituimpien tekstien luetteloon:
  1. Rikkaat metallitehtailijarukat (30.3.2011) – 333 sivun avausta
  2. Mitä kuuluu, Hollywood? (21.2.2011) – 105 sivun avausta
  3. Ylimysten huvituksista (14.3.2011) – 97 sivun avausta
  4. Ohjaaja ja käsikirjoittaja - ja Poliakoff (3.1.2011) – 71 sivun avausta
  5. Mustaa ja älykästä (19.3.2011) – 68 sivun avausta
  6. Beckin äärellä, ja Persbrandtinkin (28.3.2011) – 52 sivun avausta
  7. Viimeinen junavuoro Poirotlandiaan (2.1.2011) – 44 sivun avausta
Esittelyni Kruppin metallitehtailijasukua käsittelevästä draamasarjasta on osoittautunut blogin todelliseksi menestykseksi. Kun sarjan päätösjakson loppumusiikki oli antanut merkin, blogiini virtasi muutaman minuutin aikana uskomaton määrä lukijoita – merkittävä murto-osa koko sivuston lukijamäärästä muutaman tunnin aikana. Pari kuukautta myöhemmin uusittiin sukua esittelevä dokumentti, jota seurasi uusi, vähän pienempi ryntäys Krupp-tekstiini.

Kolmanneksi ja kuudenneksi suosituin tekstini käsittelevät kumpikin ruotsalaista Beck-poliisisarjaa, ja noihin kahteen kirjoitukseen löytää säännöllisesti tiensä uusi populaatio. Kevättalvella kirjoitin useamman tekstin Stephen Poliakoffin Teema-kanavalla esitettyyn tv-elokuvien sarjaan liittyen. Suosituimmaksi niistä on osoittautunut avaustekstini Ohjaaja ja käsikirjoittaja – ja Poliakoff.

Mustaa ja älykästä on arvostelu Michael Haneken elokuvasta Funny Games. Se edustaa yksittäisiä pistetekstejä, joista olisin toivonut blogini vankemminkin rakentunut. Seitsemänneksi suosituimpana kirjoituksena Viimeinen junavuoro Poirotlandiaan on luetuin kahdeksasta Agatha Christie –tekstistäni. Murhakuningattareen liittyviä tekstejä ilmestyikin ihan liikaa viime kuussa, melkein solkenaan.

Uusintatoiveet-sarjaani en ole vielä viitsinyt puhaltaa täysillä matkaansa. Itse haluaisin suositella kahta dokumenttiesittelyäni: Ikuisuuden puutarhassa (26.1.2011) ja Stalkkereita keskenämme (9.10.2011).

Katsojia on kertynyt tähän mennessä kaikkiaan 2 131, suurin osa Suomesta (1 832) ja lisäksi Yhdysvalloista (90), Venäjältä (50; erityisesti viime päivinä erään blogihakukoneen kautta), Saksasta (31) ja viidenneksi eniten Britanniasta (30).

Villa Derrickeriaan on löydetty ylivoimaisesti eniten Googlen kautta. Seuraavina tulevat Blogilista.fi (80 sisääntuloa) ja Derrickeria-blogini (68). Peräti neljä suosituinta haun avainsanaa liittyvät tavalla tai toisella Kruppin sukuun. Erityistä mielenkiintoa hakukoneenkäyttäjät ovat tunteneet suvun viimeistä vesaa, omaan originelliin maailmaansa eksynyttä Arndt von Bohlen und Halbachia kohtaan. Viidenneksi suosituin hakusana on funny games (22) ja seitsemänneksi suosituin marc chagall (18), joka vie taide-elämän ympärillä pyöriskelevään ensimmäiseen Beck-tekstiini.

Eniten klikkauksia (525) blogiini tehtiin huhtikuussa, kun Kruppin perheen saaga sai päätöksensä TV1:llä. Toiseksi suosituin kuukausi on ollut mennyt lokakuu (363), ”Christie-kuukausi”. Maaliskuun kävijämäärän (283) voitte vielä tässä kuussa ylittää, jos käytte täällä kohtuuahkerasti viimeisinä päivinä ennen uuden kuun alkua [lisäys seuraavana päivänä: maaliskuun kävijämäärä ylittyi heti samana iltana].
  • Pari viikkoa sitten uutisoitiin iloisesta asiasta Hercule Poirotʼn ystäville. Nimittäin David Suchetʼn tähdittämä sarja ei päättynytkään Idän pikajunan arvoitukseen (2010). Ensi vuoden puolella on tarkoitus siirtää tv-elokuvamuotoon viimeisetkin viisi Poirot-romaania, myös mestarisalapoliisin kuoleman todistava Esirippu. (=> Lisätietoja: Uutinen HS.fi:ssä.)